Dintre de les moltes vessants de la Baldufa com a tal, trobem unes que per el material i les formes que la conformen son una veritable meravella.    La entretinguda construcció, plec a plec, l'hi dona una característica fora del normal del que estem acostumats a veure.    Un entreteniment en la seva construcció, una obra al acabar-la i si mes no un goig en el seu conjunt.
Aquí us mostro la definició extreta de Viquipèdia ( Origami ).

L'origami (o papiroflèxia) és l'art japonès del plegament del paper. És originari del Japó (en japonès significa, literalment, "plegar" (oru) "paper" (kami). En català, també es coneix com a papiroflèxia.

La papiroflèxia pot definir-se com una art educativa en què es desenvolupa la creativitat, prenent-la com a passatemps o aplicant-la fins i tot en les matemàtiques.

Partint d'una base inicial (quadrats generalment, rectangles, triangles o altres formes, a voltes) s'obtenen figures que poden anar des de senzills models fins a ninots de gran complexitat. Els subjectes preferits per modelar són animals, altres elements de la natura (flors, arbres, etc) i capses. Es poden fer figures diverses com vaixells, barrets, pingüins, ocellets, avions i gairebé qualsevol cosa que hom tingui traça de fer i imaginació de crear.

L'única norma és que tot s'ha de fer doblegant. No es permet ni trencar ni enganxar. Tot ha d'estar fet d'una sola peça, o es consideraran obres diferents. En català, la figura construïda mitjançant la papiroflèxia es coneix amb el nom de papirola.

Segons la filosofia oriental, l'origami aporta calma i paciència a qui el pràctica, característica comuna de bastants teràpies basades en l'exercici manual.


Com que a hores d'ara no en tinc cap de feta per mi, no puc oferir fotografies d'elles, us deixo un recull d'enllaços on podreu gaudir-ne de com es fan i de les seves fotos. De ben segur que en trobareu tota una col.lecció de vídeos si cerqueu per la xarxa.

Fer Virolets de paper:

http://www.ikkaro.com/como-hacer-peonzas-de-papel

http://www.youtube.com/watch?v=MP0gys8K7PI

http://www.youtube.com/watch?v=sSAmYVAONIo

 


 

[ Inici ] [ Ceràmica ] [ Fusta (1) ] [ Fusta (2) ] [ de Vidre ] [ Metàl·liques ]

Països ] [ Tècniques ] [ Artesanals ] [ Petit Format ] [ Òptiques ]

[ Comercials ] [ Curiositats ] [ Vídeos ] [ Enllaços ]

Queda prohibida la copia total o parcial dels continguts de text o fotografies d'aquesta web,
sense l'autorització expressa de l'autor.

[ © Copyright  fercanova dissenys - 2011 ] [ contactar ] [ Optimitzat per  1280 x 1024 pixels ]